Wat is nou beter, handiger en/of leuker? Werken met pen en papier of werken met een ipad. Ik heb met vijf kinderen gewerkt met een Ipad. Ze hebben gewerkt met de app van de spellingsmethode ‘spelling in beeld’ en ze
hebben gewerkt met de app van popplet. Hier hebben ze vervolgens reviews over geschreven met voor- en nadelen. Wat vonden zijn nu handiger?

Spelling in beeld
De kinderen noemden de volgende voor- en nadelen:
 
+ Duidelijke instructies
+ Leuke opdrachten
+ Handig dat je, als je het even niet snapt, terug naar de instructie kunt gaan

- Opdrachten kunnen saai worden als je ze vaak doet
- Je kunt niet samenwerken

Conclusie
Dit is een handige app voor kinderen die moeite hebben met spelling. De kinderen krijgen een goed instructiefilmpje te zien bij elk onderdeel en kunnen hier vervolgens leuke opdrachten bij maken. Ook kunnen zij als ze iets niet snappen tijdens de opdrachten, terug gaan naar het instructiefilmpje. Zoals de kinderen al aangaven is het een nadeel dat de kinderen niet kunnen samenwerken en ook denk ik dat het inderdaad saai zou kunnen worden als je hier vaak mee werkt. Dus al met al een leuke app die vooral iets toevoegd aan de methode.

Link voor de app: https://itunes.apple.com/nl/app/spelling-in-beeld/id541889862?mt=8

Popplet
De kinderen noemden de volgende voor- en nadelen:
 
+ Leuk om mee te werken
+ Je kunt makkelijk dingen aanpassen
+ Als je een fout maakt kun je het heel makkelijk veranderen
+ Het is niet moeilijk te snappen

- Het is moeilijker om met de app samen te werken
- Je kunt het niet helemaal zo maken zoals je dat wel kunt op papier
Conclusie
Popplet is een leuke app op de ipad en daarnaast kun je ook op de site (www.popplet.com) werken met popplet (hier kun je op hetzelfde account werken dus je werk wordt gesynchroniseerd). Het programma is zeer gemakkelijk in gebruik en je kunt er direct mee aan de slag. Ook zijn er veel mogelijkheden om een eigen draai te geven aan je woordspin/mindmap. Zoals de kinderen al aangaven is het voor de hele creatieve mensen die allemaal kleine tekeningetjes bij hun woordspin willen maken misschien minder aantrekkelijk om met popplet te werken. Dus popplet is een leuke app en zou vaak in het reguliere onderwijs kunnen worden ingezet. Er zouden echter wel kinderen kunnen zijn die de voorkeur hebben om het toch gewoon op papier te maken.

Link voor de app: https://itunes.apple.com/nl/app/popplet/id374151636?mt=8

Bronnen:
https://itunes.apple.com/nl/app/popplet/id374151636?mt=8
www.popplet.com
http://www.youtube.com/watch?v=CxLDsWHsQ1g
https://itunes.apple.com/nl/app/spelling-in-beeld/id541889862?mt=8
Foto
Auteur:

Columnist Kollin Bisschops

Tevens communicatief directeur




Leave a Reply.